Bijzonder hoogleraar arbeidsparticipatie

Vanochtend las ik het bericht, dat Jac van der Klink bijzonder hoogleraar arbeidsparticipatie is geworden. (See more at: http://www.skipr.nl/actueel/id19047-jac-van-der-klink-bijzonder-hoogleraar-arbeidsparticipatie.html)

Zo wordt werken niet leuker als je ouder wordt!
Hij is benoemd op de bijzondere leerstoel ‘Psychische gezondheid en duurzame inzetbaarheid in arbeid’ en gaat zich richten op onderzoek naar duurzame inzetbaarheidprogramma’s en -methodieken en op onderzoek naar factoren, die van invloed zijn op participatie in werk.

Als 60-plusser krijg ik bij zo’n artikel altijd onplezierige kriebels. We moeten (dat is zo’n bedreigende term, zeker wanneer er niet bijstaat wie het verdict uitspreekt) langer werken. Psychologen gaan zich daarmee bezig houden!
Alsof we aan het handje gehouden moeten worden om onze job te kunnen blijven doen. Of we in het voorstadium van dementie verkeren of in ieder geval daar op korte termijn in verdwijnen. Als dat zo zou zijn, en dat begint er steeds meer op te lijken, dan kan je beter alle 60-plussers met langdurig verlof sturen. Laat ze het zelf lekker uitzoeken wat ze met hun tijd gaan doen: achter de geraniums wegzakken, witte sokken en sandalen aan en leuke dingen gaan doen of er met de sleurhut op uit, of gewoonweg zinvolle dingen blijven doen. Scheelt je een hoop geregel, werklast en dus kosten.

Nee, zo wordt werken niet leuker als je ouder wordt!

Please follow and like us: