Digital Medical Coder komt eraan

Digital Medical Coder komt eraan

De eenmalige registratie, direct aan de bron door de medisch specialist en eventueel met hulp van een medisch codeur, staat in het middelpunt van de belangstelling. De Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU) heeft hieraan deze zomer een brochure gewijd.

In het onderhandelaarresultaat ministerie VWS – medisch specialistische zorg (ziekenhuizen) 2014-2017 is er een paragraaf over opgenomen. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verplicht de ziekenhuizen de ICD10 code op de nota te vermelden vanaf 1 januari 2015. Die eenmalige registratie gebeurt met internationale referentie terminologieën voor diagnosen en verrichtingen.

Als specialist in de medische terminologie met een decennia lange ervaring met het ontwerp en de bouw en het beheer van medische referentiesystemen heb ik besloten, een digitale codeerhulp, de Digital Medical Coder, voor de diagnosethesaurus te ontwerpen en te bouwen. Met de Digital Medical Coder heeft de medisch specialist en de medisch codeur de voorkeurstem en de ICD10 code met omschrijving in één vingerklik op het scherm. En zo gewenst, komen daarbij de preferred term (en ID) van de Snomed en de DBC-diagnosecode.
Waarom de Digital Medical Coder? Om zijn eenvoud. Een eenvoudige, heldere interface. Geen extra licenties nodig, omdat u zelf de basistabellen in de applicatie laadt. Basistabellen die u al beschikbaar heeft.

En een eerlijke prijsstelling….

Please follow and like us:

Geen categorie
Reageren is niet mogelijk.