Drrie oktoberrr in Leie…

Sommige gebruiken zijn zo gewoon voor jezelf, dat je niet beseft, dat zo’n gebruik vraagtekens bij andere oproept… Daar kom je dan achter, als je bijvoorbeeld bent verhuisd (zoals ik jaren terug heb gedaan)… Dus… voor alle t’Ambachters: Wij gaan straks naar 3 oktober!!!!

In navolging op een eerder schrijven, ter verduidelijking voor huidige buurtgenoten en mogelijk andere ongeïnteresseerde belangstellende…

Dit is 3 oktober:
‘s-Ochtends voor dag en dauw de reveille op het stadhuisplein dan in een onmetelijk lange rij, om haring en witte brood te halen. In de middag genietend van een thematische optocht en een wandeling over de kermis waar alles te duur is.

Thuisgekomen hutspot eten, dan de stad weer in en je oor te luisteren leggen aan de oorverdovende herrie, wederom op de kermis. Hamburgers eten, die vier uur hebben liggen sudderen in een metersgrote vetpan. Als toetje een oliebol of soortgenoot.

3oktober2014

Menigeen gooit zich daarbij nog vol met bier in één van de vele kroegen om zich vervolgens misselijk te laten draaien in de vele angstaanjagende attracties.
Tot slot, getooid met een zuurstok, de avond afsluitend, kijkend naar een oorverdovend vuurwerk.
Ja de Leienaren weten wat feesten is!!!!
“kanniewachtentotvolgendjaar!

Please follow and like us:
error