Geen beleid is ook een beleid

Al heel wat jaren loop ik mee in de gemeente Leiden. Het verkeersbeleid wordt er echter niet beter op. Met andere woorden: wat voor figuren stippelen dit beleid uit? Ik schaam me diep als er bezoekers van buiten de stad komen. ‘Geen beleid is ook een beleid’.
De ambtenaren die dit uitvoeren verplaatsen zich kennelijk alleen met het openbaar vervoer of per fiets. Maar je zult toch je brood moeten verdienen en voor je werk gebruik moeten maken van een auto.

Marteltocht door Leiden
Probeer eens op een namiddag met de auto van industrieterrein De Waard naar Zuidwest te komen. Dat kost ruim een uur. De mogelijkheden zijn:

  • Lage Rijndijk, over de brug, linksaf langs De Zijl, na Leen Bakker rechtsaf, Engelendaal, voor Leythenrode weer rechts: verkeersopstopping!
  • Na Leen Bakker tweemaal rechts, via Autoboulevard Leiderdorp: vast in het verkeer! Je komt overigens niet eens linksaf de Van der Valk Bouwmanweg op!
  • Sumatrastraat, linksaf de Surinamestraat in, vervolgens Kooilaan, linksaf de Zijlsingel op. Dat dacht je, je staat vast!
  • Buitenom via de Willem de Zwijgerlaan, Schipholweg. Dan kun je op de Morssingel gelijk je motor uitzetten, want je staat voorlopig stil! (Overigens ook zo’n ingenieuze uitvinding: de kruising Rijnzichtstraat (langs het spoor) / Haagweg).

Mogelijkheid
De oplossing zou zo eenvoudig kunnen zijn door het industrieterrein te laten aansluiten op de Nieuwe Vaart. En dat zal een hoop verkeer en ergernis schelen voor de mensen, die wonen rondom de Lage Rijndijk/ Sumatrastraat.
Het zou voor ons stadsgenoten een hoop ergernis schelen indien de beleidsmakers hun beleid vanuit de praktijk gaan bepalen. Aan ‘siliconenmentaliteit’ heb je niets.
Voor diegenen die niet weten wat dit betekent, hierbij enige uitleg. “Heel gewichtig voor de dag komen, terwijl het bitter weinig voorstelt”

Please follow and like us: