Nummer geblokkeerd…..

Door de introductie van ‘nummerherkenning’ kan de gebruiker al voor het gesprek zien wie er belt. Heel handig, want je kunt op dat moment zelf bepalen of je het gesprek met die persoon al dan niet wilt voeren. Het merendeel van de gebruikers heeft dan ook de nummerherkenning ingesteld. Banken en ziekenhuizen hebben de nummerherkenning uitgeschakeld.

Beller onbekend
Mocht je hiervan geen gebruik maken, dan krijgt de ontvanger het bericht: geblokkeerd nummer. Veel bedrijven en instanties, zoals ziekenhuizen, banken, overheden maken hiervan gebruik. Aan de ene kant is dit begrijpelijk, want anders worden er interne nummers verspreid, die liever niet openlijk bekend worden. Aan de andere kant kunnen geblokkeerde nummers ook een negatief aspect hebben. Wanneer je gebeld wordt en je mist net de oproep en men spreekt de voicemail niet in, dan heb je geen idee wie het was en kun je dus ook niet terugbellen. Het zou net het ziekenhuis kunnen zijn, waarvoor je die dag een afspraak hebt staan of de huisarts die je belt voor de uitslagen van een onderzoek.
Mensen hebben ook veel last van telefonische spam; nummers die ook op ‘blokkade’ staan. Hieronder vallen reclame, enquêtes, telefonische verkoop enz. De ontvanger zit vaak niet op dergelijke gesprekken te wachten en neemt dan vaak de telefoon bewust niet op wanneer de kreet ‘geblokkeerd nummer’ in het scherm verschijnt.

Advies
Het zou toch een tamelijk eenvoudige ingreep moeten zijn om bij instanties als een ziekenhuis in ieder geval iets te melden, zoals: Oproep gemist van Ziekenhuis Leiderdorp. Dan weet je tenminste welke instantie het was en dan kun je zelf bepalen of je diegene wel of niet wilt terugbellen.
Koppel dit desnoods aan het algemene nummer van de instantie of het bedrijf.

Het zou de communicatie een stuk eenvoudiger maken…

Please follow and like us: